Sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă

Sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă

Un articol foarte bun scris de un fotograf profesionist cu mare expierenta in evenimente.

Pe blogul lui gasiti si alte sfaturi care sa va ajute in pregatirea unui eveniment de vis.

https://soulseeker.ro/aranjament-floral-nunta/

„Florile sunt un limbaj universal pe care orice mireasă îl înțelege” – Colin Cowie. Florile de nuntă sunt frumoase și le adorăm cu toții. Ele fac parte din aspectul fiecărei mirese, a unui aranjament floral pentru nuntă și chiar a tortului de nuntă. Alegerea florăriei de nuntă potrivite este una dintre cele mai interesante părți ale planificării nunții și poate fi un proiect personal. Știm cu adevărat că fiecare mireasă visează să aibă cele mai frumoase flori în ziua nunții sale. De asemenea, este foarte important să ne dăm seama că acestea sunt scumpe și nu toate sunt la fel. Ele au culori diferite și unele înfloresc doar în anumite sezoane.

Toată lumea adoră florile, iar florile de nuntă din buchetul miresei sau buchetul de cununie civilă nu fac excepție. Dar cu toate acele buchete, aranjamente florale pentru mese, flori pentru domnișoarele de onoare sau pentru mire și cavalerii de onoare, poate fi puțin complicat să știți ce stil va fi cel mai potrivit pentru ziua voastră mare.

Florile potrivite, aranjate frumos de florarul de nuntă perfect pot înfrumuseța întregul eveniment. Ele vor fi o parte de neuitat din ziua ta specială. Acesta este motivul pentru care am scris aceste sfaturi pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Află mai jos care sunt și recomandările mele pentru florăriile specializate în buchete de mireasă, pentru nașă sau tendințele în decor de nuntă pentru 2020.

Stabiliți bugetul pentru florile de nuntă

Mai bine zis începeți cu nunta voastră de vis, iar apoi tăiați din cheltuieli pentru a reveni la realitate. Elaborarea unui buget este întotdeauna un proces foarte dificil. La fel și setarea unui buget pentru ceilalți furnizori precum un fotograf profesionist de nuntă. Nu există o anumită suma corectă sau greșită pentru alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Într-adevăr puteți avea o nuntă frumoasă pur și simplu comândând florile de nuntă esențiale. Fiecare nuntă este diferită și depinde cu adevărat de cât de importante sunt florile pentru mireasă și mire. Și în alegerea unor servicii foto nuntă în București sau în orice alt oraș, de asemenea, importanța acestui lucru se reflectă în bugetul vostru.

Chiar dacă este dificil de ghicit cât vor costă toate buchetele de nuntă sau aranjamentele florale de la restaurant, poți totuși să stabilești un buget floral care să aibă sens în bugetul general al nunții voastre. Cunoașterea bugetului pentru florile de nuntă vă va ajuta florăria să vă recomande flori și stiluri în limita de preț setată. Un sfat important este să fiți sinceri cu bugetul setat. De asemenea, trebuie să aveți o idee generală despre câte mese veți avea la locația de nuntă.

 

Alegeți mai întâi rochia de mireasă, apoi buchetul de mireasă

Stilul și forma rochiei ar trebui să aibă un impact mare asupra florilor pe care le alegeți. Chiar dacă aveți un aranjament floral pentru nuntă în minte trebuie să țineți cont că acesta trebuie să se completeze cu tinuta voastră. Ține minte că un buchet de mireasă ar trebui să completeze ceea ce porți mai degrabă decât să concureze cu rochia de mireasă. Imaginează-ți cum ar arătă o ținută modernă, elegantă cu un buchet plin de flori sălbatice. Ceva este nu este în regulă, nu? Acum imaginează-ți aceeași rochie cu un buchet de mireasă din cale care aduce un plus de eleganță imaginii tale.

Fă-ți temele înainte de întâlnirea cu floristul de nuntă

Atunci când planificați o zi de nuntă trebuie să aveți timp să vă documentați și lucrul acesta este valabil și în alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Fă-ți timp pentru a-ți da seama ce fel de flori îți plac. Află cum se numesc înainte de a începe să vorbești cu floristul de nuntă. Există două lucruri principale pe care doreșți să le cunoșți: numele florilor și termenii florali.

Un exercițiu de imaginație este să-ți dai seama ce-ți place și cum ai vrea să arate. Nu trebuie să fiți experți în vocabularul florilor, ci doar să înțelegeți numele de flori care vă plac, tipurile de buchete, aranjamente florale și alte detalii. Află, de asemenea, dacă floarea dorită este în sezon în zona ta. Există unele flori care au un aspect similar în cazul în care nu găsești aranjamente florale pentru nuntă care se potrivesc sezonului cu ziua nunții tale.

 

Discutați cu alte cupluri de miri despre florarii lor

Atunci când căutați aranjamente florale pentru nuntă sau buchetul de mireasă puteți cere recomandări de la prietenii proaspăt căsătoriți. Unul dintre cele mai bune moduri de a-ți găsi floraria ideală este prin recomandări. În domeniul serviciilor de nuntă recomandările reprezintă metodă principală în găsirea furnizorilor potriviți. Puteți discuta cu foștii sau viitorii miri despre alegerea unui fotograf nuntă București sau din orice alt oraș, dar și despre ceilalți furnizori.

Dacă lucrați cu un organizator de nuntă profesionist, ar trebui să aibă câteva sugestii de floriști. Recomandarea mea este să vizionați un portofoliu al activității lor. Florarii profesioniști sunt rezervați într-un mod rapid. Vă doriți să-i rezervați din timp, mai ales dacă vă căsătoriți în vârf de sezon. Așa că începeți să căutați florării pentru aranjamentul floral de nuntă cu cât mai repede posibil.

Luați în considerare paleta de culori

Acesta este un punct de plecare major în alegerea unui aranjament floral pentru nuntă. Este probabil una dintre cele mai complicate părți ale planificării zilei tale de nuntă. Am constatat că miresele se luptă întotdeauna pentru a se decide în privința unei palete de culori definită. Sfatul meu este să te uiți la locația de nuntă aleasă pentru petrecerea nunții și să începi din acest punct. Culorile și stilul zilei de nuntă sunt influențate în mod cert de locația aleasă.

 

Alege flori de nuntă potrivite stilului tău

În general florile voastre de nuntă ar trebui să reflecte stilul general al nunții. Atunci când căutați un aranjament floral de nuntă trebuie să luați în calcul și stilul vostru personal. Dacă aveți o nuntă formală, aranjamentul floral pentru nuntă, buchetul de mireasă, accesoriile precum florile de pus în pieptul mirelui și a cavalerilor de onoare sau florile domnișoarelor de onoare ar trebui să fie înclinate către stilul tradițional. Astfel încât toate să pară la locul lor.

Dacă ziua de nuntă este mai relaxată și mai informală, poți obține un pic de creativitate cu decorațiunile de nuntă. Poți crea detalii handmade sau aranjamente de flori potrivite pentru o nuntă în aer liber.

 

Anumite flori sugerează stiluri specifice

Da, chiar și florile de nuntă pot reflecta stilul tău de nuntă. Bujorii sau trandafirii se potrivesc cu o atmosferă clasică și diafană, în timp ce aranjamentele luxuriante de flori vor adăugă o notă romantică. Florile vibrante amestecate cu verdeață emană un sentiment rustic.

Sfatul meu este să lucrezi cu floristul tău pentru a alege stilul care se potrivește cu aspectul general al nunții tale. Puteți să experimentați și cu alternative florale cum ar fi pene, fructe sau chiar spicuri de grâu. În alegerea unui aranjament floral pentru nuntă este foarte important să definești stilul de nuntă dorit.

Gandește-te la sezonul florilor pentru nuntă

Cred că atunci când vine vorba despre flori de nuntă, nu este nimic mai eficient decât utilizarea florilor de sezon. De ce? Dacă vei avea bujori roz primăvară ca flori în buchetul de mireasă atunci îți vei aminti pentru totdeauna de ziua ta frumoasă când îi vei vedea crescând în grădină. Nu există o regulă care să spună că puteți folosi flori doar dacă sunt în sezon. Însă, este destul de greu de găsit flori din afara sezonului, iar acest lucru în general va însemna un preț mai mare pentru buchetul de flori sau pentru aranjamentul floral de nuntă.

 

Vorbește cu un specialist pentru un aranjament floral de nuntă

Vorbește cu floralul tău despre ceea ce înflorește în sezonul în care ai nunta programată. Încearcă să faci aranjamentul floral pentru nuntă în jurul acelor flori. Există, de asemenea, flori minunate disponibile pe tot parcursul anului. Dacă te căsătorești în lunile călduroase de vară sau în locuri unde vântul sau frigul intră în joc atunci un alt lucru de luat în considerare în alegerea buchetului de flori pentru mireasă, nașă sau domnișoare de onoare este ca acestea să reziste pe toată durata evenimentului.

 

Citește și: Cum să-ți găsești fotograful perfect pentru nuntă

 

O colecție de imagini ajută întotdeauna

Pentru a avea o inspirație în alegerea unui aranjament floral pentru nuntă sau a unui buchet de mireasă puteți opta pentru a strânge o colecție de imagini. Analizând exemple anterioare poți cu adevărat să îți creezi multe idei. În aceste colecții de imagini puteți descoperi unde pot fi necesare florile în locația pentru nuntă. Însă, acordați atenție acestui lucru, ideile se schimbă pe măsură ce planurile de nuntă progresează.

 

Locația de nuntă influențează alegerea florilor

Locația ta de nuntă îți va influența foarte mult deciziile florale. Dacă, de exemplu, ai o nuntă în aer liber cu grădină sau podgorie, florile por fi păstrate la minimum. Ceea ce înseamnă că poți face o impresie mare doar cu câteva aranjamente florale pentru nuntă.

Bolta de flori poate arăta ciudat într-o salon de nuntă modern. Așa cum un grup de orhidee albe nu ar părea normal într-un cadru rustic. Țineți cont și de configurația prezidiului.

 

Florist pentru nuntă poate crea ceva frumos

În loc să oferiți o lista cu flori de nuntă pe care le doriți neapărat, veți obține un design floral mai bun dacă oferiți floristului exemple de flori care vă plac. Există tone de fotografii de inspirație pe Pinterest, așa că de ce să nu faci un panou cu imagini pentru inspirație? Salvați toate imaginile care vă plac. Notați-vă ce vă place la fiecare imagine în contextul comunicării mai eficiente a viziunii și stilului.

Culorile nunții și stilul locației de petrecere vă pot ajuta foarte mult în alegerea florilor potrivite. Dacă există deja flori naturale în jurul locației, este posibil să aveți nevoie de mai puține aranjamente florale pentru nuntă. În alte cazuri, a avea detalii strălucitoare de flori poate face ziua nunții tale atât de fermecătoare, iar fotografiile de nuntă vor readuce sentimentele specifice zilei.

Adaugă o atingere personală decorului de nuntă

Florile nunții tale trebuie să-ți aducă aminte de momentele împărtășite cu partenerul tău. Poți adăuga o atingere persoanală prin includerea unei flori specifice. Include flori din primul buchet primit din partea mirelui. Sau folosește o culoare care înseamnă ceva pentru amândoi. De asemenea, multe mirese au elemente încorporate în buchetele lor de nuntă, elemente folosite de mama lor în ziua nunții sale.

Pentru a-ți da seama de culori puteți folosi Pinterest sau Instagram. Totul prin căutarea unor hashtag-uri speficice precum #florinunta sau #buchetmireasa. Arătați imagini floristului cu care colaborați pentru ziua nunții și pentru alegerea unui aranjament floral de nuntă pe stilul vostru.

Obține propuneri și împărtășește dragostea

Decideți-vă în privința unei propuneri de la floristul vostru de nuntă. Pe baza a ceea ce le-ați spus despre viziune și bugetul vostru pentru flori acesta îți va face o propunere. Un alt sfat în alegerea florilor din buchetul miresei, buchetul nașei sau a unui aranjament floral de nuntă este să vă pregătească un decor floral pentru o nuntă luxoasă și unul setat pe un buget minim. Puteți oricând să amestecați și să creați un pachet intermediar. Poate că veți cheltui mai mult pentru florile domnișoarelor de onoare, însă recuperați în buget din aranjamentul floral pentru mese. Nu uitați că trebuie să vă coordonați în livrarea buchetelor, corsajelor și a cocardelor când ajung persoanele responsabile de servicii foto video nuntă (fotografi cameramani nuntă).

La sfârșitul nunții, multe mirese le dau oaspeților florile din decorul nunții. Aceștia sunt întotdeauna foarte entuziasmați să primească un fragment din ziua ta specială. Țineți minte că un aranjament floral pentru nuntă reprezintă stilul miresei și al nunții. Sfatul meu este să luați legătura cu persoane specializate care vă pot garanta un decor asa cum visați.

 

Fotograf de nuntă din București: Soulseeker

Lasă un comentariu

Toate câmpurile sunt obligatorii

Nume
E-mail: (Nepublicat)
Comentariu
Type Code