Ce simbolistica au florile alese pentru un buchet mireasa

Ce simbolistica au florile alese pentru un buchet mireasa

Un buchet mireasa este ca cireasa de pe tort – are un farmec aparte si da stil si spiritualitatea intregii tinute de mireasa.

Dar te-ai intrebat vreodata de ce miresele poarta unul? In cele ce urmeaza vorbim despre rolul si compozitia celor mai potrivite buchete mireasa.

Puterea florilor

Fiecare femeie iubeste florile, nu numai pentru a le primi cadou, pentru a-si decora casa sau pentru a le purta, dar cu atat mai mult, ca un buchet pentru a purta si a complimenta rochia de mireasa intr-una dintre cele mai memorabile zile din viata ei. Buchetul de mireasa este o parte esentiala a tinutei unei mirese moderne, indiferent daca este vorba de o petrecere bogata opulenta sau de o simpla nunta in gradina la casa familiei. Este adevarat ca florile adauga frumusete vizuala si un plus de romantism unei nunti, dar exista motive mai profunde pentru prezenta lor.

Semnificatia unui buchet de mireasa

Buchetul de nunta este considerat a aduce fericire si satisfactie in casatorie. Traditia de a purta decoratiuni (de obicei din aceleasi flori) pe reverul mirelui a aparut pentru prima data in Evul Mediu. Apoi, cavalerii purtau culorile tinutelor doamnelor lor in armura in timpul turneelor. In timpul ceremoniei de nunta in epoca victoriana, mirii schimbau flori care aveau un sens specific pentru ei.

Buchetul miresei astazi

Astazi, miresele poarta buchetul ca accesoriu, dar multi dintre ei acorda atentie tipului de flori si ii aleg pe cei a caror semnificatie simbolica va corespunde caracterului lor.

In cazul in care doresti sa alegi flori pentru buchetul de mireasa in functie de semnificatia lor simbolica, iata un mic ghid pentru cele mai des alese flori pentru buchetul miresei:

-          Trandafir bej - Modestie

-          Trandafir alb - Inocenta

-          Trandafir de Burgundia - Pofta

-          Trandafir rosu - Iubire, fericire

-          Trandafir portocaliu - Fascinatie

-          Trandafir roz - Minunatie

-          Trandafir galben - Prietenie

-          Hortensia - Mandrie

-          Garoafa - indrazneala

-          Orhidee - Frumusete

-          Lalea - Dragoste

-          Crinul - Puritate si smerenie

-          Bujor - Noroc

Un buchet mireasa bujori este unul dintre cele mai des intalnite in zilele noastre, mai ales ca aceste flori arata si foarte bogat.

Astazi, sensul unui buchet de flori este o parte inevitabila a aparitiei fiecarei mirese, detaliul de o importanta semnificativa, dar si cu scop decorativ.

Indiferent ce flori vei alege sa iti completeze buchetul de mireasa, fii sigura ca vei fi cea mai frumoasa in cea mai importanta zi a vietii tale!

Lasă un comentariu

Toate câmpurile sunt obligatorii

Nume
E-mail: (Nepublicat)
Comentariu
Type Code