Simbolistica lumanari cununie

Simbolistica lumanari cununie

Decorarea lumanarilor de nunta tine cont nu numai de estetica, ci si un anumit simbolism. Toata lumea stie ca doua lumanari cununie simbolizeaza vatra familiei. Mesele festive sunt, de asemenea, decorate cu lumanari nunta lungi impodobite cu flori pentru a crea o atmosfera festiva.

O nunta este o ceremonie veche si are multe traditii proprii. Deci, una dintre astfel de traditii antice este iluminarea vetrei familiei, al carei simbol principal sunt lumanarile.

Vatra familiei la o nunta

Iluminarea vetrei familiei se face cu ajutorul lumanarilor, acestea putand fi comandate la o florarie care ofera o vasta gama de lumanari nunta Iasi.

Traditia, cunoscuta in unele tari sub numele de „Ceremonia Nisipului” – se infaptuieste atunci cand proaspetii casatoriti isi parasesc viata de burlac si se reunesc intr-o viata noua, devenind un intreg, o familie.

Aprinderea lumanarilor

Acesta este un moment foarte frumos si emotionant al unei sarbatori de nunta. Este de remarcat faptul ca parintii mirilor si toti oaspetii invitati participa la ceremonia de iluminare si transfer a vetrei familiei.

Decorarea lumanarilor este extrem de variata. Poti alege lumanari decorate cu trandafiri, bujori, orhidee, miniroze,hortensii si alte flori alese dupa bunul plac al mirilor.

Floraria Rosalia iti ofera mai multe modele de aranjamente pentru lumanarile de cununie. Fie ca preferi lumanarile clasice lungi din parafina sau ceara naturala, sau lumanarile scurte tip stalp, aranjametul din flori naturale proaspete poate fi clasic sau modern, tip glob sau curgator – toate alese si amenajate cu grija pentru fiecare client in parte.

O lumanare aprinsa este un simbol al iubirii, loialitatii, romantismului si relatiilor nascute. Se spune ca atunci cand sotii sunt la distanta unul de celalalt sau sunt intr-o cearta, o torta aprinsa arde toate supararile si indeparteaza gandurile rele, restabilind linistea si armonia in familie.

Este necesar ca tinerii sa pastreze lumanarea vetrei familiei - la urma urmei, nu mai este doar o lumanare simpla, este un simbol al familiei, loialitatii si intelegerii. Este recomandata si aprinderea acestora dupa nunta, ori de cate ori apare nevoia. Lumanarea va arde si supararile se vor topi ca un fum.

Lasă un comentariu

Toate câmpurile sunt obligatorii

Nume
E-mail: (Nepublicat)
Comentariu
Type Code